Voor werkgevers

Wij zijn EnergieQ Sterk Sociaal

EnergieQ Sterk Sociaal is een HR-dienstverlener gericht op inclusief werkgeverschap. Wij ondersteunen bedrijven die invulling willen geven aan sociaal verantwoord en maatschappelijk ondernemen, en willen voldoen aan de eisen van de participatiewet en/of aan de verplichting vanuit social return. In samenwerking met diverse sociale instanties en sw-bedrijven bieden wij concrete end-to-end oplossingen. Onze missie? Bijdragen aan een diverse en inclusieve maatschappij met kansen voor iedereen.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Download dan onze factsheet met een overzicht van onze diensten.

Onze diensten

Meet-and-greets

Door je als bedrijf aan te sluiten bij Onbeperkt aan de Slag kun je kandidaten ontmoeten tijdens landelijke meet-and-greets en heb je toegang tot speciale events zoals Onbeperkt aan het Werk. Op deze events ontmoet je naast kandidaten andere betrokken werkgevers waarmee je ervaringen kunt uitwisselen en je kunt laten inspireren. Laag drempelig, infomeel en zonder ingewikkelde procedures worden ontmoetingen mogelijk gemaakt tussen werkgever en gemotiveerde werkzoekenden.

Recruitment

Onze gespecialiseerde projectmanagers bespreken de vacature met bijbehorend profiel en verzorgen vervolgens de werving & selectie van geschikte kandidaten. Daarvoor hebben wij de intermediair-rol tussen landelijke en lokale uitkeringsinstanties, andere (online) wervingskanalen, social enterprises en jij als werkgever. Wij werken continu aan het uitbreiden van onze landelijke pool van beschikbare medewerkers.

Participatieonderzoek

Wij adviseren en onderzoeken op strategisch, tactisch en operationeel niveau in hoeverre jouw organisatie klaar is om samen te werken met medewerkers met een arbeidsuitdaging. Waar in de organisatie liggen kansen voor inzet van mensen uit de doelgroep, is er draagvlak vanuit de organisatie, wat is de verwachting en zijn er eventuele valkuilen?

Draagvlaksessies

Om intern draagvlak te creëren, deze te vergroten of voor verdere inspiratie geven we draagvlaksessies onder de naam Onbeperkt Geïnspireerd. Laat je inspireren door de persoonlijke verhalen van onze Social Impact Spitsen. Eigen ervaringen en verhalen over motivatie, ambitie en uitdagingen.

Werkplekanalyse

Wij analyseren welke werkplekken, functies en werkzaamheden binnen jouw bedrijf geschikt zijn voor werknemers met een arbeidsuitdaging. Ook maken wij inzichtelijk welke doelgroepen passen bij de geïdentificeerde werkplekken.

Contractbeheer

Als landelijke contractpartner ontzorgen wij jou volledig en gaan hiervoor samenwerkingsverbanden aan met diverse sociale partijen en instanties.

Subsidie-aanvraag en beheer

Als juridisch werkgever bieden wij de mogelijkheid tot detachering van jouw nieuwe medewerkers met een arbeidsbeperking zodat wij alle bijkomende administratieve afhandeling overnemen. Je wordt hierbij volledig ontzorgd doordat wij beschikbare werkgeversregelingen en subsidies aanvragen en verrekenen. Hiervoor stemmen wij samen de gewenste wijze af.

Juridisch werkgeverschap

We creëren direct binding met medewerkers door het aangaan van een volwaardige arbeidsovereenkomst. Onze projectmanagers zijn hun persoonlijke HR coach en zorgen voor begeleiding, onderzoeken de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling, scholing en eventueel nader loopbaanadvies.

Introductie en begeleiding

Middels draagvlakanalyses en jobcoaching  begeleiden wij zowel de medewerkers met een arbeidsbeperking als de zittende interne medewerkers en management bij participatie op de werkvloer. Hiervoor werken we samen met gecertificeerde jobcoaches.